Mange ønsker sig et fluefrit hjem, hvor hverdagens aktiviteter ikke generes af de små, vedholdende flyvebæster. Uden at være inviteret eller ønsket i det hele taget, indtager de rummene i flertal og i alverdens størrelser, og det kan være sin sag at holde dem udenfor.

Hent inspiration til et fluefrit hjem.

I Danmark findes op mod 3000 arter af fluer, og på verdensplan er tallet langt højere. De mest almindelige, stuefluerne, hedder Musca domestica. De bliver normalt kun 3-4 uger gamle, men når de først har lagt æg, er deres unger flyveklar allerede efter 1-2 uger.

Det er skruen uden ende.

Fluer i maden

Du kender nok irritationen over fluer, der sværmer ind foran dig, eksempelvis når du laver mad. Det ene lille svævende insekt efter det andet, forsøger at trænge sig på og få del i glæderne. De tager endda for sig af maden, hvis de kan komme afsted med det, og her kan de overføre bakterier andre steder fra. Senere efterlader de små, brune pletter på mere eller mindre synlige steder. Endnu et besvær er skabt.

Læs også: Historien bag fluen som klassisk uhyggespreder!

Fluen som søvntyv

Fluer kan også gøre drøm til mareridt, når du lige har lagt dig til et godt hvil. Lige dér, hvor du er faldet til ro og klar til at slumre, kommer den flyvende og forvandler roen til en kamp. Én eneste lille flues værk, når den konstant forsøger at få kontakt. Mærkværdigt nok er det kun dig, den vil sidde på, uagtet hvor hårdt du så slår ud efter den. Vips er den tilbage og fratager dig roen, og tilbage står du med irritation i stedet for friske tanker.

Oveni kommer fluens summen, som opstår ved dens vingebaskerier. Den slår omkring 20.000 slag i minuttet med sine vinger – det er svært at overhøre.

8000 øjne

En flue ser med sine store øjne smuthuller alle vegne til at komme ind i dit hus – ind til de mange gode ting i dit køkken og rundt i hele huset. Fluens store øjne består af 8000 enkeltøjne, så der skal snildhed til at holde dem ude. På forunderlig vis formår de at krybe ind alle steder, og når du åbner døre og vinduer op til den friske luft, kommer også andre insekter flyvende ind og hvirvler om hovedet på dig.

Det er ikke ønskværdigt, og jagten sætter ind, samtidig med du sikkert håbede på at bruge tiden anderledes.

Hold fluer ude og hyggen inde

Der findes heldigvis løsninger, som hjælper dig af med kampen mod fluer, så du kan koncentrere dig om noget langt sjovere. Du kan forsejle åbningerne i dit hus på mange elegante måder med fluenet, så selv fluens store øjne ikke finder smuthuller. Vel at mærke en forsejling, der kun holder fluer ude, og stadig lader den friske luft og sommerens lys komme indenfor.

Fluenet

Du kan få fluenet til vinduer, fluenet til døre – fastmonteret eller lavet som rullegardin:

 

Kilder:

naturpaedagogik.dk

naturguide.dk