Forebyg besøg af insekter i hjemmet

Insekter i hjemmet kan være en plage igennem hele sommeren. Mange ser insekter i hjemmet som en ting, der kan gøre den danske sommer ulidelig. Insekter er så små, at det kan være svært at sikre sig imod, at de trænger inden for. Det første råd til at undgå insekterne vil være, at anskaffe sig insektnet fra fluenet.dk. Med insektnet for døre og vinduer får insekterne minimale chancer for at komme ind. Der er også andre ting, man aktivt kan gøre, inden man får monteret sine insektnet, eller for at supplere den præventive effekt af disse.

 

Undgå at tiltrække insekter

Det første skridt på vejen for at forhindre insekter i hjemmet er at undgå, at insekter finder ind på din grund. Hvis du kan minimere chancerne for, at insekter finde ind på din grund, har du et rigtig godt udgangspunkt for at holde dem ude fra dit hus. Har du fx frugttræer i din have, er det en god idé at sørge for at fjerne nedfaldne frugter. Insekter tiltrækkes af søde dufte. Stærkt lugtende mad, og nedfalden frugt er noget af det, der kan tiltrække mange insekter, og som man ofte overser som værende et problem. Hvis du har stillestående vand i haven, er dette også en ting, der tiltrækker myg. Stillestående vand giver de perfekte ynglebetingelser for myg, og hvis de først har mulighed for at yngle, bliver de svære at slippe af med igen. Gå derfor haven igennem for steder med stillestående vand, det være sig fx plastikafdækninger, dæk eller lignende, hvor vand kan samle sig, og fjern disse.

Vil du vide mere om de små ballademagere? Læs eventuelt disse indlæg:

 

Hold insekter ude af dit hus

Finder insekterne ind i dit hus på trods af diverse forbehold, du har taget dig udenfor, og på trods af opsætning af insektnet, så er der forskellige tiltag, du kan tage indenfor for at holde insekterne for døren. Diverse husråd fortæller om dufte, som forskellige insekter ikke bryder sig om, og disse kan anvendes for at holde dem ude. Bier kan ikke lide duften af basilikum. En basilikumplante i vindueskarmen, eller andre steder, hvor bierne risikerer at trænge ind, kan derfor være en god idé. En tomatplante ved døren kan holde fluerne ude, og lidt citronsaft i et glas, får myggene til at fordufte. Derudover kan du tage lidt lavendelekstrakt i en forstøver, og sprøjte det på ydersiden af vindues- og dørkarme, dette skræmmer også insekter væk og holder dit hjem frit for ubudne gæster.

Ønsker du en mere permanent løsning, som ikke kræver vedligehold på samme måde som ovenstående, så overvej:

Vi står naturligvis klar til at rådgive på telefon 98 54 43 11 eller via mail på kontakt@fluenet.dk.

Sidst men ikke mindst er du mere end velkommen til at bestille en gratis opmåling via formularen.