Campylobacter er den mest almindelige årsag til tarminfektion i Danmark. Det er en bakterie, som ved infektion giver diarré og generel utilpashed. Smitte sker oftes ved at saft fra råt kyllingekød kommer i kontakt med tilberedt mad, som efterfølgende indtages. Bakterien dør ved varmebehandling og gennemstegt kyllingekød udgør således ikke en risiko, så længe det holdes adskilt fra det rå kød.
Bakterien spredes blandt andet via fluer, der kommer i kontakt med dyrebestande og deres afføring.
Forebyggelse af campylobacter i fjerkræbestande
Hos OK Miljø A/S, firmaet bag fluenet.dk, deltager vi aktivt i forskningsarbejdet bag forebyggelse af campylobacterinfektion i fjerkræbestande, som leverandør af insektværnsløsninger.
Generel smittebeskyttelse er vigtigt og insektværn kan ikke stå alene, ligesom der for nogle bestande kan foretages yderligere forebyggelse, eksempelvis i form af sluser til udtagning af døde kyllinger.
I dag leverer vi net-løsninger til landbrug i hele Danmark, som én af de tre angivet i flyeren fra Fjerkræafgiftsfonden.
Det bemærkes at vores løsning er let at rengøre og vedligeholde.
Læs mere om vores erhvervsløsninger og -rådgivning her
Fremtidigt samarbejde
Vi er fortsat interesserede i at være aktiv spiller i forebyggelse af flue- og insektbårne infektioner af dyrebestande. Vi fortsætter således vores eksisterende samarbejder og er åben overfor invitationer til deltagelse i fremtidige forskningsprogrammer, testforløb o.lign..
Som leverandør af insektværn og rådgiver medbringer vi mere end 25 års erfaring med sikring af følsomme indeklimaer.
Kilder og videre læsning
Opfølgningsprojekt: “Afprøvning af insektværn mod Campylobacter”, Fjerkræsafgiftsfonden (PPTX)
Tarminfektion med campylobacter, Sundhed.dk
Statistik for antal tilfælde af Campylobacter i Danmark, Statens Serum Institut