Katte i vindueskarme og på altaner

Katte elsker solens varme stråler og er evigt nysgerrige på, hvad der foregår udenfor. Derfor tiltrækkes de helt naturligt af vindueskarme eller bevæger sig ud på altanen.

Blandt andre ting, som kan lokke katten til vinduer har vi insekter, fugle og andet dyreliv, som katten vil undersøge eller føler sig draget til, grundet kattens naturlige jagtinstinkt.

Selvom katte er adrætte og sagtens kan overleve et eventuelt fald fra en vindueskarm eller altan, så kan det føre til en lang række problemer at din indekat pludselig befinder sig udenfor, som blot er et af de desværre mange problemer som kan opstå, ved ikke at kattesikre lejlighedens udgange.

Herunder gennemgår vi nogle af de problematikker og løsningsmuligheder du har, for at få frisk luft ind, uden at katten løber hjemmefra eller kommer til skade.

Din kat kan sidde fast

Mange tror fejlagtigt at vinduer med kip er den perfekte løsning for en katteejer, som gerne vil kunne lufte ud og samtidig holde katten inde. Men som videoen tydeligt illustrerer, kan det tværtimod være en af de muligvis farligste løsninger. Din kat kan blive klemt mellem vindue og karm, hvis den eksempelvis kan komme til at gå rundt ovenpå vinduet og falder ned i mellemrummet.

Selvom risikoen er mindre, kan også sidehængte vinduer være farlige, hvis haspen/stormkrogen sidder så højt, at katten kommer til “hænge” i den og ikke kan skubbe sig fri, efter at hoppe eller klemme sig ind i mellemrummet.

Adgang til balkon/altan

Hvis du giver din kat adgang til balkon eller altan, så husk at katte kan hoppe højt og der bør sættes hegn eller petnet op, så katten, ligesom med vinduer, ikke kommer på uventede eventyr.

Husk at tildække eller afskærme eventuelle mellemrum langs underkanten, afløb og andre sprækker.

Hvor lille et hul kan en kat komme igennem?

Alt efter race og alder skal katte sjældent bruge meget mere end 5 cm for at klemme sig ud gennem en sprække. Har du en killing, bør du være særligt opmærksom på eventuelle flugtveje.

Som “hoved”-regel kan du finde det præcise mål, ved at måle afstanden fra kattens underkæbe til toppen af hovedet – alle mellemrum større end dette, vil katten kunne klemme sig igennem.

Før du indhegner din altan

Vær opmærksom på om din altan er flugtvej / brandvej, før du går i gang med at sætte op. Er den det, skal du sikre dig at du stadig kan komme hurtigt ud, uden brug af værktøj.

Ydermere bør du altid spørge din udlejer og/eller boligforening til råds, før du opsætter kattenet på din altan, så du ikke risikerer at skulle pille det hele ned igen.

Overvej en tilpasset løsning

Vi har gennem årene installeret mange insektnet i private hjem med kæledyr, som også er grunden til at vi tilbyder det særlige Petnet, udviklet specielt til at holde katte, hunde, rotter, fugle og andre elskede kæledyr inde, samtidig med at lukke frisk luft ind.

Vores løsninger kan tilpasses lige netop dine behov og fysiske rammer: Vi monterer gerne fluenet for vinduer og døre eller gør hele din altan til en løbegård/voliere for din kat. Vil du høre mere om mulighederne så tag endelig kontakt og hør mere – vi foretager en uforpligtende opmåling og afgiver tilbud på stedet, så du ved præcis hvad det kommer til at koste.

Opmåling er ganske gratis.

Kattens Værn sponsorat

Hos Kattens Værn i Billund, har vi monteret Petnet i deres internat, så de kan lufte ud, uden at bekymre sig for om kattene hopper ud af vinduerne, til den spændende verden udenfor.

Men kattene skulle helst ikke være hos Kattens Værn alt for længe, de har afdelinger i hele landet, kig forbi deres hjemmeside, hvis du overvejer at adoptere en kat.

Du kan læse mere om vores sponsorat af Kattens Værn her.