Bedre hygiejne med et insektfrit hjem

Insekter er over alt omkring os. Ofte lægger man ikke mærke til dem, før de er kommet inden døre og er i hele huset, inklusiv køkkenet. Insekter sætter sig på alt, og derfor fører de også rigtig mange bakterier med sig, som de overfører til alt, hvad de sætter sig på. En flue kan efterlade 1.941.000 bakterier fx på din mad, og på en varm sommerdag, som er den bedste tid for insekterne, bliver disse hurtigt til endnu flere.


Et insektfrit hjem er derfor også et rent hjem, og det skyldes flere årsager. Først og fremmest betyder et insektfrit hjem, at man undgår de mange bakterier, som et insekt fører med sig. Alene tanken er nok til at mange ville gå langt for et insektfrit hjem. Noget af det, der i den grad tiltrækker insekter, er utildækkede madrester, der på en varm dag hurtigt kan blive dårlige og udvikle bakterier.

Et rent og hygiejnisk hjem kan dermed ikke alene være resultatet af et insektfrit hjem, det kan også være årsagen til, at insekterne holder sig væk. Holder man derimod ikke hjemmet rent og sørger for at sætte mad tilbage i køleskabet, kan dette føre til et endnu mere uhygiejnisk hjem, ved at tiltrække insekter, der fører endnu flere bakterier med sig.

Læs om mere fordele ved myggenet her eller dyk ned i hvordan du undgår insekter i hjemmet.

Færre kemikalier i et insektfrit hjem

Er insekterne først kommet indenfor vælger mange at ty til diverse insektgifte og kemikalier for at komme plagen til livs. I et insektfrit hjem, kan du imidlertid undgå at anvende disse midler. Er insektplagen blevet for stor, skal der ofte skrappe midler til, og dette kan være til gene for beboere – i værste tilfælde med risiko for sundheds- og helbredsmæssige konsekvenser.

Er der børn i hjemmet, er det en særlig god idé at undgå brugen af kemikalier i hjemmet. Steder hvor små børn færdes er ofte de samme steder, hvor insekterne færdes. Bruger man insektgift eller andre kemikalier med det formål at bekæmpe insekter, risikerer man, at mindre børn kommer i kontakt med disse.

Vil du holde indeklimaet rent og være fri for myg, så overvej en dør med insektnet eller at få opsat vinduer med myggenet. Vi kommer og måler op ganske gratis, det er bare at ringe på 98 54 43 31, sende en mail til kontakt@fluenet.dk eller udfylde vores formular.