Viden

Vi er eksperter i at sikre følsomme indemiljøerne mod kontamination fra insekter.

Her har vi samlet alt du skal vide om de insekter, som vores produkter hjælper med at holde ude af ti-tusindvis af danske, svenske og norske hjem, køkkener, plejehjem, institutioner, hospitaler, produktionsfaciliteter, lagerhaller og mange andre typer erhvervsdomiciler.

Hvis du har problemer med flyvende insekter, så har vi løsningen.

 

Fordele ved et insektfrit indeklima

Summen fra en flue kan være træls – men omkostningerne ved en sur smiley kan være meget højere end bøden; produktionsstop og dårligt omdømme er ethvert køkkens mareridt. Selv hos de erhvervskunder som ikke får jævnligt besøg af Fødevarestyrelsens kontrollanter kan der være gevinster at hente ved et soigneret produktionsmiljø, hvor kvalitet er i højsædet.

Læs mere om fordelene ved et insektfrit indeklima her

 

Sådan holder du insekterne ude

Insekterne kan ikke lave ballade, når blot de holder sig udenfor de følsomme indeklimaer, uanset om det er din private stue derhjemme eller hospitalets operationsstue. Til husbehov findes der små ting man kan gøre selv, uden de store investeringer i fluenet.

Vælg det rigtige insektnet

Forebyg insekter i hjemmet

Sådan holder du fluerne ude

Rullegardiner med indbygget fluenet til skråvinduer

 

Vedligehold af fluenet

Insektværn hos private såvel som til erhverv, eksempel forebyggelse af Campylobactor i kyllingehuse, skal vedligeholdes korrekt, særligt ved de forskellige erhvervsløsninger med insektværn, hvor mislighold kan have alvorlige konsekvenser.

Læs vores vejledning til vedligehold af fluenet her

 

Viden om insekter

I kampen mod krybet kan det være en fordel at kende mere til insekterne og deres adfærd. Her har vi samlet noget generel viden om de insekter vi oftest hjælper vores kunder med at komme til livs, som forhåbentligt kan hjælpe dig med at opnå et bedre indeklima.

Insekter i Danmark

Myggesæsonen

6 myter om myg

Behandling af myggestik

Uhyggespreder

5 facts om myg

 

Forskning og forebyggelse af smitte

OK Miljø A/S deltager aktivt i forskning hvor insektværn indgår, som en del af løsningen til forebyggelse af smitte, herunder indenfor landbruget.

Det gælder bl.a. som leverandør af fluenet til forebyggelse af Campylobacter i fjerkræbestande.

 

Plads til alle

Du må ikke tro at vi hos fluenet afskyr insekter eller anbefaler anvendelse af gift for en egentlig udryddelse af fluer, tværtimod. Vi er meget bevidste om insekters plads i økosystemet og ved at nogle gør en aktiv indsats for at bevare insekternes naturlige levesteder – eller bygger nye til dem. Derfor er vi også glade for tiltag som Vild Med Vilje og kommer her med vores indspark til hvad du kan gøre.

Guide til at bygge et insekthotel