Pæne Fluenet året rundt

Fluenet for vinduer og døre skal helst være så diskrete som muligt, og allerhelst helt usynlige.
For at det kan lade sig gøre skal de gøres rene og og opbevares korrekt.
Det sikrer at de holder sig flotte og funktionelle i mange år.

Vedligehold består af

  1. Korrekt afmontering
  2. Sikker håndtering
  3. Rengøring
  4. Indpakning
  5. Opbevaring

Derudover vil vi også gennemgå:

  1. Vedligehold generelt
  2. Vælg det rigtige insektnet fra start
  3. Forårsklargøring

Brug ovenstående links til at springe videre i teksten eller fortsæt læsningen herunder.

1. Korrekt afmontering

Afmontering af fluenet skal udføres korrekt, for ikke påføre skade på nettet, som sikre at de er lette at montere, når insekterne kommer igen til foråret.

Den første udfordring du står overfor, når du skal planlægge opbevaring af insektnet for vinteren er, at få dem ned fra vinduesrammen.

Oftest vil det kun være muligt at afmontere nettet samt rammen, og således lade selve monteringsskinnen sidde tilbage, således at du blot skal sætte nettet tilbage heri.

Det er en god idé at bruge samme procedure ved afmontering som ved montering, og så blot gå baglæns i processen.

Har du net fra fluenet.dk så kan du altid ringe på tlf. 98 54 43 11 og få vejledning ved afmontering.

2. Sikker håndtering

For at undgå skader på nettet, skal det håndteres korrekt. Det betyder:

Læg gerne nettene hævet fra jorden, så du ikke risikerer at træde på dem

Nettene tåler ikke tryk, de kan blive slappe og få buler, hvis de udsættes for vægt.

Læg kun net af samme størrelse ovenpå hinanden, således at det kun er rammerne der udsættes for tryk.

Følger du disse råd om ikke at belaste dine net, sikrer du at de holder sig pæne i lang tid.

3. Rengøring af fluenet

Fluenet er diskrete og har et elegant og stilrent udtryk. Bliver de imidlertid beskidte ses det straks, og det bryder det rene look. Derfor gælder det om at holde nettene rene, så der ikke sætter sig skidt i det fine netmønster.

Det bedste du kan gøre er, at tage rengøring af fluenet, myggenet og insektnet løbende. Hvis skidtet først får lov at samle sig, bliver rengøring af insektnet besværlig, da netmønstret er så fint, at det ikke er alle rengøringsredskaber, der kan komme til.

Den regelmæssige rengøring af fluenet klares bedst med haveslange eller lignende. Hvis du jævnligt skyller insektnet i rent vand, undgår du, at snavset sætter sig fast, og du sparer en masse besvær.

Har skidtet alligevel sat sig fast, så kan du bruge en svamp eller en blød børste til at skrubbe dit insektnet. Brug evt. lidt rengøringsmiddel, så du slipper for at skrubbe for hårdt.

Insektnet kan rengøres i alle gængse rengøringsmidler.

Rengøring af fluenet, myggenet og insektnet kan klares, mens det er monteret på vinduet, eller du kan afmontere det inden rengøring.

Skal du blot skylle myggenet i rent vand eller tørre dem af med en fugtig klud, for at fjerne hverdagens støv, er det nemmere blot at lade dem sidde. Er der imidlertid tale om en større omgang rengøring af fluenet med børste og sæbe, er det en god ide at afmontere dine myggenet.

For det første undgår du, at du sviner vinduer til og efterfølgende er nødt til at pudse vinduer. For det andet giver det en bedre kontrol over dit myggenet, og du finder nemmere de steder, der trænger til rengøring, da du kan vende og dreje dit myggenet efter behov.

Modellerne rullenet og DUO-Plissé skal dog ikke afmonteres inden rengøring.

4: Indpakning

Pak dine net ind i stift pap, hvis de skal opbevares vinteren over. Det er især godt, hvis du pakker de individuelle net ind og derefter stabler dem, således at nettene bliver udsat for tryk. Derudover kan et gammelt lagen eller andet blødt stof bruges til at pakke dine fluenet ind.

5: Et uforstyrret sted til opbevaring af insektnet

Hvor du opbevarer dine insektnet vinteren over er bestemt ikke ligegyldigt. I første omgang skal man finde et sted, der er uforstyrret, hvor nettene kan ligge sikkert vinteren over.

Det er vigtigt at det sted du vælger til opbevaring af insektnet ikke er et sted, hvor der kan komme mennesker forbi, overse nettene og risikere at træde på dem.

Et hjørne af den mørke garage eller skuret er altså ikke nødvendigvis det rette sted. Et godt loftrum, hvor der ikke er adgang for uvedkommende kan derimod være et godt sted, da det kun er dig selv, der færdes der.

Vedligehold generelt

Vedligehold af fluenet kan med tiden vise sig at blive nødvendigt. Vind og vejr kan med tiden få dine insektnet, fluenet og myggenet til at sidde slapt i rammerne.

Dette har ingen betydning for deres funktionalitet, men vil man gerne have pæne insektnet i mange år, bør man få rettet op på dette.

Det er ikke nødvendigt at skifte nettene, det skal blot klares med en opstramning, så bliver nettene som nye igen.

Hvis du på forhånd ved, at dine insektnet risikerer at blive udsat for hård behandling af fx børn eller dyr, kan du tage dine forholdsregler allerede inden, du bestiller insektnet.

Vælg det rigtige insektnet

Almindelige myggenet i glasfiber er ikke fremstillet til at modstå krads, stød og lignende, og derfor kan hårdhændet behandling fra fx børn og dyr hurtigt gøre dine myggenet grimme.

Derudover kan du med fordel få monteret et børne/hundegitter, som beskytter din insektnet dør mod sammenstød, der ellers ville give buler i nettet, og i værste fald nødvendiggøre en udskiftning.

Er du i tvivl om hvilke net der passer til dine behov, så kontakt os for en uforpligtende samtale.

Forårsklargøring

Det bedste ved at følge ovenstående råd er, at du helt slipper for forårsklargøring!

Pak du blot dine net ud og montér dem hvor de sad, så snart solen begynder at titte frem igen til foråret.

Har du brug for nye fluenet, insektnet eller myggenet? Så kontakt os for en uforpligtende samtale om dine behov.