Træt af insekter, når du bruger dit shelter?
Vi kender følelsen – men har løst problemet med et DUO-Plissé (insektnet og mørklægningsgardin) så Maria kan få lov at læse i fred, nyde det gode vejr, fuglekvidder, katten og alt det andet liv i haven. Og det kan du også! Du kan naturligvis også vælge det almindelige rullenet eller plissénet (uden mørklægning), hvis du ikke har behov for dette.
Montering af insektnet i shelter
Vi fik Alexander, en af vores montører, til at sætte nettet op og han (eller en kollega, vi kan ikke love noget) kommer gerne forbi og monterer hos dig også. Det er blot at bestille en gratis opmåling.
Men du kan også sagtens selv – det er blot at følge vejledningen for opmåling, bestille det ønskede net og så følge instruktionerne. Der er videoer til de enkelte produkt.
Hvis åbningen i dit shelter er for stor til en af vores standard-løsninger, så kontakt os endelig, vi vil gerne bygge en special-løsning til dig. Du kan eventuelt starte med at sende os nogle billeder og mål på dit shelter, så tager vi gerne et kig og kommer med nogle løsningsforslag.
Dog et par ting du skal være opmærksom på, hvis du selv vil montere et af vores myggenet i dit shelter:
- Alle vores rulle-produkter kan anvendes i shelter, du behøver ikke vælge DUO-plissé.
- Som udgangspunkt anbefaler vi “vinduesløsninger”, altså at nettet kører lodret op som i vores shelter.
- Maksimal bredde/højde er det samme som for vinduer.
- Har du et bredt shelter med flere åbninger, kan der sagtens monteres flere net.
- Er dit shelter uden karm (gulv, tre vægge og tag), så kan du/vi sagtens montere nettet på “forvæggen”. Tag kontakt hvis du er i tvivl.
- Vi kan sagtens lave det, så nettet kører vandret i stedet for lodret, ved at bruge en eller to rulledøre, som skæres til i højden. Men det er en dyrere løsning.
- Vil du have nettet skjult når det ikke er i brug, som på billederne, så sørg for minimum 5 cm ekstra i bredden og 7 cm i højden. Så kan nettet ikke ses udefra, når det er rulle op.
Sådan ser vores net til shelter ud
Udefra gør nettet ikke meget væsen af sig, og måden vi har monteret det på i vores eget shelter gør, at når nettet er rullet op, så ser man det ikke. Herunder ser du en video af nettet der rulles ned og billeder af, når nettet er halvt nede, helt nede med mørklægning i den øverste halvdel og mørklægning for hele åbningen.
Shelter med rullenet
Vælger du i stedet rullenet, kan du her se hvorledes det vil se ud, når nettet rulles ned, samt billeder ude- og indefra.
Produkter vi kan installere i shelter
Som udgangspunkt kan vi installere alle vores produkter i shelter, det handler mest om at finde den løsning, som passer til dit behov og fysisk kan monteres i shelteret og effektivt lukke af for insekterne. Vi valgte DUO-plissé, fordi vi ville have mulighed for mørklægning. Har du ikke dette behov, kan du sagtens nøjes med et almindeligt rulle-insektnet, men der er flere muligheder, hvor de mest almindelige er dem du ser her:
Eftermiddagslur i shelteret?
Brager solen derudaf og reflekteres ind i shelteret, så er det bare helt perfekt med DUO-plissé! Så kan du “skrue ned” for lyset og slappe af.
OBS! Mørklægningsdelen af vores DUO-plissé er lufttæt. Du må kun rulle mørklægningen helt for og sove i shelteret, hvis der er anden udluftning. Er dit shelter “utæt” fordi der er huller mellem brædderne eller lignende naturlig udluftning, så er det ganske fint – men så bliver det til gengæld svært for vores insektnet at holde myg og andet kravl ude.
Gode råd til brug af insektnet i shelter
I sommerperioden kan du sagtens lade nettet være nede hele tiden, så shelteret er insektfrit når du skal bruge det. Om vinteren anbefaler vi dog at rulle nettet op, så det ikke skal stå for meget imod vind og vejr. Det skyldes at jo længere tid nettet er i brug, desto større er risikoen for at det bliver slapt og skal justeres. Og om vinteren blæser det typisk lidt kraftigere, med blade, grene osv. der flyver rundt.
Undgå at opbevare mad og andet der kunne tiltrække store dyr (større end insekter) når nettet er nede. Selv med vores Petnet (som lavet til at modstå kattekløer) kan vi ikke garantere at f.eks. en ræv ikke kan komme igennem hvis den kan dufte noget lækkert.
Vælger du DUO-plissé, så brug kun insektnettet, når du ikke er i shelteret. Mørklægningsgardinet lukker helt tæt og kan stoppe luftcirkulationen, hvis der ikke er anden udluftning i shelteret. Over længere tid, kan det føre til kondens, fugt og svamp i shelteret. Den risiko er der ikke, så længe du kun bruger nettet, som tillader luftgennemstrømning, eller har andre lufthuller, som sikrer cirkulation (se flere gode råd om dette i afsnittet “Lukning af huller i shelter”).
Sheltere er generelt lidt mere udsat end net monteret på huset eller indendørs, så vær omhyggelig med at rense køreskinnerne jævnligt. En håndkost er ganske fint hvis støvsugeren ikke kan nå. Derudover er en våd klud til lige at tørre kassetter og skinner af en gang om året sandsynligvis alt du har behov for, for at holde det pænt og rent. Det afhænger rigtig meget af, hvor dit shelter står og om det har en tendens til at samle på blade og andet skidt.
For rengøring af selve nettet, se vores guide til rengøring af insektnet her.
Lukning af huller i shelter
Har du naturlige “huller” i dit shelter, f.eks. fordi brædderne ikke slutter helt tæt langs gulv og luft, så skal du naturligvis have lukket disse, for at insektnettet er 100 % effektivt. Der findes flere gode måder at lukke dem på, hvor vi helt klart anbefaler at vælge en, som tillader luftgennemstrømning, hvis du vil have mulighed for mørklægning. Her gennemgår vi dem, i den rækkefølge vi ville prioritere mulighederne.
Permanente løsninger
- Insektnet i metermål kan købes og skæres til i mindre stykker, som klipses fast rundt om hullerne. Det holder insekter ude og tillader luftgennemstrømning.
- Træklodser/kiler, skåret til de enkelte huller. Dette kan være særligt godt ved gulvet rundt langs kanten, så ting ikke kan falde ud under shelteret. Monteres med søm eller skruer.
- Træbrædder, monteret på den ene eller anden side af hullet, så det lukkes tæt. Kræver mindre arbejde, men bliver næppe så pænt.
- Fuge/tætningsmiddel i huller. Særligt godt til små huller/sprækker eller hvis der er mange.
- Skumlister/Tætningsbånd kan anvendes i stedet for fuge. Det er noget nemmere at håndtere, men knapt så fleksibelt, hvis sprækkerne er for brede.
- Metal-/Plastgitter: Bruges fuldstændig som insektnet, men er oftest ikke finmasket nok til at beskytte effektivt mod de mindste insekter.
Midlertidige løsninger
- Et helt almindeligt lagen som kan dække hullerne. Ganske fint, hvis der kun er lufthuller langs kanten af gulvet og nemt at vaske efterfølgende.
- Er der tale om et enkelt hul, kan en sok eller andet der kan stoppes i hullet for at lukke til være en løsning.
- Presenning kan bruges indvendigt, som et lagen, eller monteres udvendigt på væggen (du har forhåbentligt ikke huller i taget på dit shelter :D).