Vælg det rigtige insektnet

Når temperaturen stiger, og dagene bliver længere, begynder sommerens insekter også så småt at komme frem. Fluenet for døre og vinduer er en rigtig god måde at holde dem ude af huset, så man stadig har mulighed for at lufte ud, uden at fluer, myg og insekter kommer inden for. Men hvordan vælger du det fluenet, der passer til netop dine døre og vinduer?


Der findes mange forskellige slags fluenet til både døre og vinduer, og for hver slags gælder det, at den er særligt egnet til en bestemt type vinduer/døre. Som forbruger kan det være svært at overskue, hvilken model, der passer til hvad. Det vigtigste er, at du noterer dig de funktionelle egenskaber ved den dør eller det vindue, som fluenettet skal matche.

Har du dobbelte døre/vinduer, hvor du kun åbner i den ene side, vil en skydedør eller insektnet til sidehængt vindue være at foretrække. Her kan du nemt skubbe insektnettet til side for at få adgang til vinduet eller døren. Til en enkelt dør, fx en yderdør, vil en forsatsdør, der fungerer som en ekstra dør, være ideel. Her vil en rulledør, der optager et minimum af plads, også fungere godt. Til vinduer kan du tilsvarende få et rullenet, der fungerer som et rullegardin. Har du vinduer, der åbnes indad, er det muligt at montere faste net på ydersiden af vinduet. Er dine vinduer derimod udadgående og tophængte, kan du få fastmonterede insektnet med en åben-/lukkebar indsats, hvor du nemt kan komme til vinduets håndtag uden at fjerne nettet.

Praktiske insektnet

Ud over de funktionelle egenskaber, bør du også overveje, hvilke praktiske hensyn der har betydning for, om fluenettet fungerer optimalt i netop dit hjem. Har du kæledyr i hjemmet, bør du købe dine net med Petnet. På trods af den høje kvalitet, som fluenettene generelt har, er de ikke lavet til at modstå den kradsen, som de kan blive udsat for fra hjemmets kæledyr. Det er Petnet til gengæld. Det kan monteres i de fleste af vores modeller, kun med undtagelse af rullenet og DUO-Plissé. Så du ikke skal bekymre dig om slidte og ødelagte fluenet.

Har du børn i hjemmet? Så kan det være fornuftigt med et børne/hundegitter på din forsatsdør eller skydedør med insektnet. Moderne insektnet er så usynlige, at de nemt bliver overset af børn, der er i fuld gang med at lege, eller har travlt med at komme udenfor i det gode vejr. At kollidere med en insektnet dør kan være en ubehagelig oplevelse, der kan give hudafskrabninger pga. de ultra-tynde tråde i nettet. Har du et gitter monteret, undgår du både, at din netdør går i stykker samt minimerer risikoen for personskader ved sammenstød.