Pæne Fluenet året rundt

Fluenet for vinduer og døre skal helst være så diskrete som muligt, og allerhelst helt usynlige. For at holde dem pæne kræver det korrekt vedligehold af fluenet…

Rengøring af Fluenet

Fluenet er diskrete og har et elegant og stilrent udtryk. Bliver de imidlertid beskidte ses det straks, og det bryder det rene look. Derfor gælder det om at holde nettene rene, så der ikke sætter sig skidt i det fine netmønster.


Det bedste du kan gøre er, at tage rengøring af fluenet, myggenet og insektnet løbende. Hvis skidtet først får lov at samle sig, bliver rengøring af insektnet besværlig, da netmønsteret er så fint, at det ikke er alle rengøringsredskaber, der kan komme til.

Den regelmæssige rengøring af fluenet klares bedst med haveslange eller lignende. Hvis du jævnligt skyller insektnet i rent vand, undgår du, at snavset sætter sig fast, og du sparer en masse besvær. Har skidtet alligevel sat sig fast, så kan du bruge en svamp eller en blød børste til at skrubbe dit insektnet. Brug evt. lidt rengøringsmiddel, så du slipper for at skrubbe for hårdt. Insektnet kan rengøres i alle gængse rengøringsmidler.

Rengøring af fluenet, myggenet og insektnet kan klares, mens det er monteret på vinduet, eller du kan afmontere det inden rengøring. Skal du blot skylle myggenet i rent vand eller tørre dem af med en fugtig klud, for at fjerne hverdagens støv, er det nemmere blot at lade dem sidde. Er der imidlertid tale om en større omgang rengøring af fluenet med børste og sæbe, er det en god ide at afmontere dine myggenet. For det første undgår du, at du sviner vinduer til og efterfølgende er nødt til at pudse vinduer. For det andet giver det en bedre kontrol over dit myggenet, og du finder nemmere de steder, der trænger til rengøring, da du kan vende og dreje dit myggenet efter behov. Modellerne rullenet og DUO-Plissé skal dog ikke afmonteres inden rengøring.

Vedligehold af Fluenet

Vedligehold af fluenet kan med tiden vise sig at blive nødvendigt. Vind og vejr samt rengøring af fluenet og øvrig brug kan med tiden få dine insektnet, fluenet og myggenet til at sidde slapt i rammerne. Dette har ingen betydning for deres funktionalitet, men vil man gerne have pæne insektnet i mange år, bør man få rettet op på dette. Det er ikke nødvendigt at skifte nettene, det skal blot klares med en opstramning, så bliver nettene som nye igen.

Hvis du på forhånd ved, at dine insektnet risikerer at blive udsat for hård behandling af fx børn eller dyr, kan du tage dine forholdsregler allerede inden, du bestiller insektnet. Almindelige myggenet i glasfiber er ikke fremstillet til at modstå krads, stød og lignende, og derfor kan hårdhændet behandling fra fx børn og dyr hurtigt gøre dine myggenet grimme. Hos Fluenet.dk tilbyder vi det særlige Petnet, der er ekstra stærkt insektnet, der modstår denne form for brug, og dermed nemmere holder sig pænt. Du kan desuden vælge at få monteret et børne/hundegitter, der beskytter din insektnet dør mod sammenstød, der ellers ville give buler i nettet, og i værste fald nødvendiggøre en udskiftning af insektnet.

Myggenet året rundt

Myggenet tåler vind og vejr samt alle temperaturer. Derfor kan du sagtens lade dem sidde hele året. Ønsker du imidlertid at afmontere insektnet og gemme dem væk for vinteren, så du ikke skal tænke på rengøring af fluenet året rundt, så er det vigtigt, at du opbevarer dem et sikkert sted. Du bør altid dække dine insektnet til, hvis du afmonterer dem for vinteren. På den måde bliver de ikke udsat for støv og snavs, der ville betyde, at du alligevel blev nødt til at rengøre dine insektnet, inden du monterede dem igen. Det bedste sted at opbevare insektnet vinteren over er på et loft eller et lignende uforstyrret sted. Her er risikoen mindre for, at de bliver trådt på eller væltet.

Sidst men ikke mindst: HVIS du tager dine myggenet ned om vinteren, så husk korrekt opbevaring af myggenet.

Skriv et svar