Opbevaring af insektnet

Flotte insektnet er for mange en investering, der skal holde i mange år ud i fremtiden. At få sine net til at holde sæson efter sæson er også et spørgsmål om, at man skal behandle nettet korrekt vinteren over. Langt de fleste moderne insektnet er af så høj kvalitet, at de ikke tager skade af at sidde monteret året rundt.

Det kræver selvfølgelig at du har valgt det rigtige insektnet, som vi har gennemgået tidligere.

Har du net af en ældre model, der ikke holder til al slags vind og vejr, eller foretrækker du blot at gemme dine net væk for vinteren? Det er ikke uvæsentligt, hvor du opbevarer dine net, eller hvordan du gør det. Husker du at klargøre dine net, inden du gemmer dem, og har du overvejet, om du har et godt sted at gemme dem?

Du får her vores 5 vigtigste råd til sikker opbevaring af insektnet.


 

1: Korrekt afmontering

Den første udfordring du står overfor, når du skal planlægge opbevaring af insektnet for vinteren er, at få dem ned fra vinduesrammen. Her er det meget vigtigt, at du afmonterer dem korrekt, således at de er så nemme som muligt at sætte op igen næste år. Oftest vil det være muligt kun at afmontere nettet samt rammen, og således lade selve monteringsskinnen sidde tilbage, således at du blot skal sætte nettet tilbage heri. Det er en god idé at bruge samme procedure ved afmontering som ved montering, og så blot gå baglæns i processen. Har du net fra Fluenet.dk så kan du altid ringe på tlf. 98 54 43 11 og få vejledning ved afmontering.

2: Sikker håndtering

Når du først har fået dit net afmonteret, så er det vigtigt, at du håndterer det sikkert, indtil du har fået det sikkert på plads, hvor det skal opbevares vinteren over. Måske skal flere net afmonteres inden du lægger dem endeligt på plads, og du har derfor brug for at stille de enkelte net til side, indtil de alle er nede. Læg gerne nettene hævet fra jorden, på et bord, eller lignende, således at man ikke risikerer at træde på dem. Undlad at lægge ting på selve nettet. Uanset nettets kvalitet, så er et net aldrig fremstillet efter at skulle modstå tryk og lignende belastninger, og derfor vil du risikere at nettet udvider sig eller bliver slapt og får buler, hvis det bliver udsat for vægt, selv for en kort periode. Har du brug for at lægge nettene ovenpå hinanden, så gør det kun med net af samme størrelse, og sørg for at lægge dem således at det kun er rammerne, der hviler på hinanden, så selve nettet ikke udsættes for tryk.

3: Rengøring

Inden du gemmer dine insektnet væk for vinteren, så kan det være en god idé at rengøre dem en sidste gang for sæsonens støv og snavs. Nettene tager sjældent skade af at have lidt snavs til at sidde, så dette har ikke nogen egentlig betydning for opbevaring af insektnet. Nogle typer snavs kan dog være svære at fjerne, hvis de har fået lov at sidde en hel vinter. En grundig rengøring gør det derfor nemt og hurtigt at sætte rene og pæne net op igen til næste sæson, og du slipper for at skulle slide og slæbe med genstridigt snavs, der i værste fald efterlader permanente pletter. Når du har gjort nettene rene, så sørg for at de tørrer grundigt, inden du gemmer dem væk.

Læs eventuelt vores vejledning til rengøring og vedligehold af fluenet her.

4: Indpakning

Pakker du nettene ind, så sørg for at bruge den rigtige type indpakning. Stift pap er især godt, hvis du pakker nettene ind enkeltvis og efterfølgende lægger dem ovenpå hinanden. Det beskytter selve nettet, da det er stivet af. Et gammelt lagen eller andet blødt stof er også godt til at pakke dine fluenet ind.

5: Et uforstyrret sted til opbevaring af insektnet

Hvor du opbevarer dine insektnet vinteren over er bestemt ikke ligegyldigt. I første omgang skal man finde et sted, der er uforstyrret, hvor nettene kan ligge sikkert vinteren over. Det er vigtigt at det sted du vælger til opbevaring af insektnet ikke er et sted, hvor der kan komme mennesker forbi, overse nettene og risikere at træde på dem. Et hjørne af den mørke garage eller skuret er altså ikke nødvendigvis det rette sted. Et godt loftrum, hvor der ikke er adgang for uvedkommende kan derimod være et godt sted, da det kun er dig selv, der færdes der.

Opbevaring af insektnet med god samvittighed

Følger du disse 5 råd, så er du sikker på at din opbevaring af insektnet for vinteren sker på forsvarlig vis, og du kan dermed med god samvittighed lade nettene ligge indtil næste sæson. Samtidig kan du glæde dig til næste år at kunne finde dine rene og pæne net frem, der ser ud ganske som du efterlod dem sidste år, og montere dem igen med det samme, helt uden nogen form for forårsklargøring.

Husk desuden at få nettene op i god tid til den nye sæson, da dette er en af de mest effektive måder at holde dit hjem helt fri for insekter igennem hele sommerperioden.

Trænger dine net til en udskiftning eller har du fået nye vinduer? Bestil en gratis opmåling til fluenet via formularen, så kommer vi og rådgiver om den helt rigtige løsning for dig.

Skriv et svar